( end | 2020. 09. 28., h - 10:12 )

Szedtem antibiotikumot is, semmit nem használt. Igazából a vírusos tüdőgyulladás más, (Nálam ez lett tüdőgyógyász utólagos megállapítása,) mint egy "kókuszos" :)

Ami eltér.., irtózatosan irritáló száraz köhögés, - a fulladásig, - állandó mellkas, torok, arc-melléküreg fájdalom, állandó rekedtség, nagyobb tablettákat rendszeresen félrenyeltem, - egyszerűen nem tudtam nyelni. - Mindezt jellegzetesen égő fájdalomérzettel. (Azt szoktam mondani mintha lángszóróval kiégették volna a légutamat.) - A fejfájás, szaglás teljes elvesztése, (ez nálam kb. nyár közepére jött vissza,) random hasmenés is kísérő tünet volt. - Érdekesen az orrfolyás nálam nem volt meghatározó, de ha éppen volt, nagyon csúnya váladék ürült, valószínűleg a melléküregek "bejátszottak".

Ami mostanra maradt belőle, ritkábban köhögőrohamok, (akkor muszáj elővennem Fluimucilt, - mellkas- és hátfájás, (azért sokkal enyhébben..,) - a tüdő kiterjedésének formája szerint, - nehezebb légzés, gyakoribb fejfájás. Az erőnléti állapotom egyértelműen szarabb, úgy érzem az immunrendszerem is gyengébb lett. (Bár nyár eleje óta a Duna parton szinte minden nap kerékpározom 15-20 km-t, folyamatosan napoztam, gyalogolok, - néha kisebb pár száz méteres futásokkal, - 5-7 ezer lépést. - (Folyamatosan a tüdőm egyszerűen "nem enged" futni...)