( gelei | 2020. 09. 25., p – 19:14 )

 De ez akkor azzal is jár, hogy a kóderek betartják az írott és íratlan konvenciókat és a kód a 0. sortól az utolsóig auditálva van.

Ezt nem lehet automatizálni? Ez a problémakör már évtizedek óta velünk van, más nyelvnél a compiler már olyanokra is tud warningout adni, hogy ha véges az értékkészlete egy függvénynek, akkor warningot ad, ha nem kezeled le mindet a túloldalon. 

C-ben exception? Ott olyan nincsen, csak crash, meg egyéb nem várt következmény. Ha exception alatt azt értetted, hogy hibakódot ad vissza, az oké, de akkor csak neked kell lekezelned a dolgot.

Az exception csak egy példa, imho a probléma nem nyelvfüggő. Lehetett volna scala-szerű Success/Failure megoldásról is beszélni, de lehet hibakód, vagy tényleg bármi.

Kelleni nem kell, csak ha egy C-kódban történő validáció szükségességét illetően szeretnél szakmai véleményt adni, akkor nem árt, lol. :P (Mert ugye ezt tetted

Nem. Ezt pedig többször leírtam: az a kérdés, amiről én beszélek, az nem függ az implementáció nyelvétől. Lehet pszeudokódban is példát írni rá. Lehetne azt is validálni, hogy nem próbálunk-e február 29-ére hivatkozni. Teljesen mindegy.