( Balzamon | 2020. 09. 25., p - 08:44 )

Szerkesztve: 2020. 09. 25., p - 09:05

viraghj-nak is válaszolva.

Ez egy érintőképernyős 10"-s eszköz, amit elsősorban tabletként fogok használni, tehát billentyűzet és egér nélkül. Nem játszik a parancssoros gépelés. Amúgy sem ismerem a dnf kapcsolóit. Ráadásul a gyári beépített képernyő billentyűzetben nincsenek Tab és kurzor billentyűk, szóval nem. Az Onboard mint legjobb linuxos virtuális billentyűzet nem győzött meg. Az előbbi két ok miatt marad egyelőre a gépen, de jól összeakad a gyárival. Nagyon gáz a használata.

Igen, közben én is rátaláltam dnfdragora-ra. Mondjuk olyan lassú, hogy az felér egy büntetéssel. 

Én is Xfce-t használok, de ezen a gépen nem játszik. Pl: próbáljatok bejelentkezni Xfce-be billentyűzet nélkül! Nekem nem sikerült.

Amúgy a Gnome Shell tök jól működik ezen eszközön. Egyből értelmet nyert számomra, miért erőltetik a fejlesztők. Kár hogy nincs igazuk, mert a kutya se használ linuxot ilyen környezetben. Régen mikor használtam akkor egy rakás kiegészítő kellett, hogy el tudjam viselni. Itt meg egy se hiányzik. Minden úgy jó, ahogy van. Na jó kivéve a oldalról beúszó munkaterületeket. Azt gyorsan kikapcsoltam.

Az érintőképenyő miatt sok alkalmazás "minősége" átértékelődött nagy bánatomra. Pl: fájlkezelő maradt, kétpaneles fájlkezelők mentek a levesbe. A qt-s alkalmazások - legalábbis a krusader és a calligra - egy idő után nem érzékelik az érintőképernyőt. Igaz a Libreofficenak is vagy megnyílik a menüje vagy nem.

Jól jönne néhány ötlet érintőképernyős alkalmazásokra. Esetleg bármi egyéb tipp, rég használtam Fedora-t. 

A java-t megoldom szerintem. 

Szerk. Onboard ment a levesbe, nem működik érintőképernyőn.