( asch | 2020. 09. 24., cs - 17:36 )

Szerkesztve: 2020. 09. 24., cs - 17:38

Szerintem így volna a helyes:

 * Önkéntes alapon szerződhet a kliens arra, hogy kap oltást (vagy placebót) és utána kellő idővel később megfertőzhetik COVID-dal.

 * Ami jogáról nem mondathatják le az az, hogy bármikor kiszállhat. Tehát ha meggondolja magát, akkor mondjuk mégse fertőzik meg COVID-dal. Persze nem is kap pénzt - a szerződés értelmében, ahogy le van írva. De a lényeg, hogy joga van kiszállni. Ahogy a prostitúciós példádban is: a kurvának is joga van nemet mondani, csak akkor nem kap pénzt. És nem szerződhet úgy, hogy ne lehetne kiszállni belőle. De a prostitúció maga nem illegális - legalábbis a fejlett világ nagyobb részén ma tudtommal (kivételek vannak).

Aztán hogy hogy van valójában azt pont leszarom, mert teljesen hidegen hagy a vakcina elkészülte, tiszta hülyeség, sőt káros az influenzával ennyit törődni :-)

Hogy Kína elhúzott volna? Talán nem kellett volna minden gyártást odavinni. A nyugat magára vethet. És még mindig vissza lehetne fordítani a folyamatot, csak egyszerűen jól meg kellene vámolni az importot. Ja, hogy akkor dolgozni is kellene, nem csak fogyasztani? Hát pont erről van szó.

COVID ügyben pedig jól behúztak minket a csőbe a kínaiak, az a legvalószínűbb. Mégis hogy tűnt el Wuhanban a COVID? A medencés-partis fényképeket láttátok? How dare they? Semmilyen modell szerint nem logikus, mert ha a lockdown-nal mentették volna meg magukat - ahogy a sajtó szereti bemutatni, akkor újrafertőződnének a határok kinyitása miatt. De nem történik ilyesmi. Eléggé nyilvánvalóan kilóg a lóláb.

Ami viszont nagyon lényeges volna, hogy minden orvosi beavatkozásnak önkéntesnek kellene lenni, azaz senkire nem szabadna, hogy rákényszeríthető legyen! Ennek értelmében én az oltások kötelező volta ellen is vagyok. Egyébként is felesleges kötelezővé tenni, hiszen minden normális ember úgyis beadatja. Az a néhány aki meg nem adatná be, az tök mindegy a nyájimmunitás számításában. Viszont a jogok szempontjából jobban mutatna, ha nem volna kötelező.