( Balzamon | 2020. 09. 24., cs - 12:11 )

Látom vannak itt Fedora guruk. Most lettem újra Fedora felhasználó. A 17-t használtam utoljára. De sok minden nem kerek.

Pár kérdés:

1. A szoftverek tényleg ennyire hülye? Egy csomó program nincs benne. Ha valamit felrakok vagy törlök parancssorból azt meg nem látja. Nagyon gáz. Erre van valami megoldás, vagy másik program?

2. Akartam telepíteni a teljes Libreoffice csomagot. Előbb eltávolítottam külön-külön az alkalmazásokat kivéve Math, mert az nincs benne a Szoftverekben. Miután felraktam a teljes Libreoffice csomagot a Math 2x volt a menüben?

3. Érintőképernyős eszközre raktam. Kellene a vlc pause-click bővítménye. Konkrétan ez: https://github.com/nurupo/vlc-pause-click-plugin Vagy egy olyan lejátszó, amit meg lehet állítani, ha megérintem a kijelzőt. Vicces hogy ez online videóknál működik.

4. A totem egy tragédia. Két videót próbáltam vele lejátszani, mindkétszer felrakatott velem valami csomagot. Persze a videót akkor se tudta lejátszani. Ezért raktam fel a vlc-t. Hogy tudom megnézni az összes telepített alkalmazást, hogy ezeket töröltem-e? 

5. Miért nem jelennek meg az RPM Fusion repositoriban szereplő programok a szoftverekben?

6. Kellene frissebb jdk. 8-s helyett legalább a 11. 

7. A virtuális billentyűzet elég jól működik, azaz megjelenik amikor kell, de a mérete (kicsi, nincsenek az alapban a számok) és a kiosztása (nincsenek ékezetes karakterek) lehetne jobb. Erre van ötlet?

8. Az alapértelmezett ablakkeret téma elég gáz. Van helyette valami jobb. Plusz a gördítősáv méretét is szeretném megnövelni. Bár azt hiszem az Xfce megoldása itt is működik.

9. Érintőképernyős eszközre javasolt programok: pl: Chrome tök jól működik - jobbról balról behúzás előző következő vagy a a görgetés működik. Az evince tök jó érintőképernyős pdf olvasónak is. 

Egyelőre ennyi.