( Foltos | 2020. 09. 22., k – 18:49 )

"M" shaped. Firmwaresként:
Elsősorban C programozás.
Van itt mikrokontroller, illetve application processor is (mostanában Cortex-A/M) ami teljesen más szemléletet igényel. Ehhez rengeteg minden kapcsolódik a SW architektúra tervezéstől a hiba keresésig. Van amihez jobban, van amihez kevésbé értek.

Infrastruktúra
Ha kell felhúzok Linux szervert + gerritet + Jenkins -t, írok groovy jobokat, heggesztek python toolokat, shell szkripteket. Üzemeltettem linuxos tűzfalat, HA -ban file szervert. Ha kell board farmot tervezek/implementálok/üzemeltetek teszteléshez.

Hardware
Ha kell meg kell tudni fogni a pákát, és a szkóppal is zsonglőrködök néha.
Ha boardot fel kell dugni PC -re, akkor akad driver debugging Windows/Linux oldalon.

Management
Idén kaptam a nyakamba line management -et, illetve csapatot vezetek.

Tulajdonképpen fel tudok húzni egy FW projektet nulláról, programozástól az automatizált teszteken keresztül a publikálásig/karbantartásig.

Mindenhez annyira értek amennyire és amikor kell. Attól függ, hogy milyen a melóhely, illetve az aktuális project, illetve azon belül a feladatom. Vannak dolgok amik álmomból is mennek 100 éve, és olyanok amiket rendszeresen újra tanulok. Tudom mikor, mit és kitől kell megkérdezni, illetve, hogy kitől kell megkérdezni, hogy kitől kell kérdezni :D

~20 éve vagyok az "iparban", és szerintem bárki hasonló idő alatt hasonlóan széles tudásanyagot halmoz fel. Éppen csak a részletek különböznek szakterülettől függően.