( Kiskübi | 2020. 09. 04., p – 00:50 )

>> Hasonlo gyilkos az implicit conversion.

> Ezt lehetőleg el kell felejteni, nem kell használni!

Nem a típusmegállapításra gondoltok?  Implicit konverzió - amennyire eddig tudom - egyáltalán nincs Rustban.  Az „explicit jobb, mint az implicit” elv alapján fejlesztik a nyelvet.  Egyszer Stroustrup Proftól megkérdezték, hogy mit változtatna az eredeti C++-on, ha visszamehetne az időben, és hát ezt.

A típusmegállapítás úgy tűnik, kivétel.  Generikus programozásnál itt-ott jól jöhet, de én is óvatos vagyok vele, szerencsére oda is lehet írni azt a típust.

> Amikor mappelgetni kell mindenhol a hibákat, akkor az a legtöbb esetben egy figyelmeztetés is, hogy nem valami jól van szervezve a kód, pl. azt a dolgot, ami ott lent a hibát adja, azt kicsit feljebb kellene meghívni.

Talán ezzel az egyel nem értek egyet;  a „mit honnan hívjunk”, az nekem ennél fontosabb szempontok alapján dől el.  Ettől függetlenül én is a Result<>-ot támogatom a kivétellel szemben, és amikor nagyon kell, akkor map-elgetek, de ritkán kell.  Olyan hibákra, amik biztos, hogy a fejlesztőnek szólnak, szívfájdalom nélkül pánikolok, a pánik meg tud mutatni stack trace-t.