( fdavid | 2020. 09. 02., sze – 14:10 )

Sajnálatos, hogy az ipar egyik meghatározó szakembere ilyen kevés szakmaiságot tudott ebben a kirohanásában felmutatni. Pedig vannak érvek a C++ ellen, de itt az érvelés elmaradt, csak egy rakat frusztráció tört fel. Az STL-t és a Boost-ot összemosni magával a nyelvvel pedig tényleg harmat gyenge dolog.

A C++ nem egy problémamentes nyelv, sőt, de támogatja nyelvi szinten az OO paradigmát, amit a C nem, és ez bizony még a kernelfejlesztésben is hasznos lehet. Igen lehet enélkül is, de ez nem jelenti azt, hogy az OO paradigma vagy annak a C++ implementációja ne lenne alkalmas kernelfejlesztésre. Mint minden nyelvhez, így a C-hez és a C++-hoz is szükséges egy erős kódolási szabályrendszer, és akkor bizonyos problémák elég jól elkerülhetőek. Engngem egyébként mindig meglep ez a heves C vs. C++ flame. Mindkét nyelv meglehetősen hiányos, ha a mai modern nyelvekkel hasonlítjuk össze, az erejüket inkább csak az elterjedtségük adja. Pont ezért érdekes az a kérdésfelvetés, hogy képes-e valamelyik modern, rendszerprogramozásra szánt nyelv lassan kiváltani ezt a két itt maradt relikviát.

Ezért is lenne érdekes egy katalógusműveltségen túlmutató, Linus-féle furzstrációktól mentes, szakmai elemzés, áttekintés.