( les10 | 2020. 08. 29., szo - 18:56 )

Köszi srácok!

Nagyon logikus válaszok ezek, tényleg a workload dönti el: kiszámolom, hogy egy-egy hónapban mennyi időt tölt el jelenleg a gép mondjuk 3D rendereléssel, nyilván ez az idő kiesik, mert közben nem tudom másra használni a gépet. Jó esetben éjszaka megy a renderelés, de ha nappal is, akkor mindenképpen érdemes B tervben gondolkodni.

Kicsit utánanéztem, az NVIDIA T4 GPU (16GB) vagyis Tesla kártya tényleg baromi drága, de az nem is erre a feladatkörre lett kihegyezve, inkább high-performance computing, deep learning, machine learning, AI, data analytics, etc... Klasszikus grafikai célokra inkább a Quadro kártyák valók, egy NVIDIA Quadro RTX4000, vagy P4000 kártya már elég ütős lehet komolyabb feladatokra negyed milláért. Szóval 8-900e forintért tényleg összejöhet egy rendesebb munkaállomás. A villanyszámla miatt én sem aggódnék, főleg ha a gép elég erős, így nem kell egész éjszaka járatni.

Egyetértek veled Brandonx, ha napi 8 órában kell ilyen erőforrás, inkább egy saját, ha hébe-hóba, akkor jobb lehet a felhő...