https://moly.hu/konyvek/hans-ulrich-grimm-a-leves-hazudik
Voltam Corvinus egyetem egy 40 órás élelmiszeripari kurzusán, hát kissé átértékeltem amit a feldolgozott élelmiszerekről gondolok. Erősen egybevág amit tanítottak a fent említett könyvvel. Feltűnt például az "ízű" szó a kajákon. Magyarul annyit tesz, hogy mesterséges aroma és nem az említett összetevő van benne. A nápolyikon a "bevonómassza" azt jelenti, hogy távolról sem láttak csokoládét. Ezeket a csodás eredményeket mind a tudománynak köszönhetjük. És nyilván a gyártóban csalódunk ha átver minket, de ezt mind a tudománynak köszönhetjük. Vegyészet minimális szinten az élelmiszeriparban? Hát ez vicces. Én még emlékszem, hogy az ántsz volt az első amit szétvertek az eu csatlakozás után. A nyugati szemét felét nem lehetne forgalmazni a régi szabályok alapján.
Csak ismételni tudom magam, az ember a tudományt a saját képére alkotta. A többség sajnos a tudományt az ebitda növelésére használja.