( uid_21365 | 2020. 08. 17., h – 14:28 )

Jó, akkor tisztázzuk a tisztázandókat.

1. Én majdnem mindenben egyetértek Szendi úrral — de tényleg csak MAJDNEM mindenben. Ő paleós. Én már „carnivore” vagyok. A nagy különbség kettőnk közt hogy ő messze megengedőbb a növényi élelmiszereket illetően mint én (vagy mint a carnivore diéta általában). Ettől függetlenül én nagyon tisztelem őt. Viszont ez azt jelenti, lehetek más véleményen is mint ő.

2. Azt hogy

"Mondhatni, nehéz lenne annyi gyümölcsöt megennünk, hogy veszélyes fruktózmennyiséget vigyünk be szervezetünkbe."

ő írta és nem én. Én magam is úgy vélem, nehéz lenne ennyi fruktózt bevinni - EGYETLEN ÉTKEZÉSSEL. Ha azonban rendszeresen eszel gyümölcsöt, már egészen más a helyzet...

Tehát: ha nagy néha megeszel egy almát, az lényegében valóban nem árt. NAGYNÉHA. Nem tudom mit lehet ezen nem megérteni... A nagynéha, az az én fogalmaim szerint talán úgy hetente egy vagy két alma.

3. IGEN, a cukortól leszel beteg! Tégabb értelemben a szénhidráttól, amibe beletartozik a tészta, a kenyér, a liszt is... (sok minden más modern élelmiszert is idesoroljhatnék még). A „beteg leszel” fogalmába az is beletartozik hogy a köszvényt is ez okozza. Megjegyzem, a purinmennyiség ami a köszvénynél is kiváltó ok egyesek szerint, úgy oszlik meg hogy körülbelül KÉTHARMADA abból ered ami a te saját tested öreg illetve elhalt szöveteinek lebomlásakor keletkezik, ezt semmiféle módon nem tudod befolyásolni étkezéssel. Azaz még ha igaz is lenne hogy a vörös húsoknak van szerepe ebben a dologban, messze kisebb mint amit az elterjedt tévhit tart erről.