( asch | 2020. 08. 10., h – 00:18 )

> A legnagyobb húzónevüket, Stallman-t lemondásra kényszerítették, mert néhány embernek nem tetszett pár kiragadott mondata amiket évekkel ezelőtt írt.

 

Erről eddig lemaradtam, de mindenképpen utána fogok olvasni. A magam részéről látatlanban is azt gondolom, hogy nem fogok felháborodni azon amit évekkel ezelőtt írt, és továbbra is a rajongója fogok maradni. Talán alapít majd valami új szervezetet is, és akkor azt kell figyelni mostantól.

Nemet szavaztam, mert a szövegkörnyezet alapján feltételezem, hogy ilyen SJW hülyeség miatt rúgták ki. És ha a szervezet teljesen az SJW áldozata lett és a felforgatók kezébe került, akkor természetesen nincs többé szükség rá, sőt tiltsák be! Ha másról van szó, akkor majd lesz szofisztikáltabb véleményem amint utánanéztem.

A kiírás sugallja, hogy a szabad szoftver "győzött", és nincs is többé felvilágosító és egyéb munkára: ez szerintem a lehető legnagyobb tévedés! A szabad szoftver éppen a bekebelezése hajnalán van, és minden jel nyugtalanító jövőt sejtet. Az egyre több "secure boot" képes eszköz, a szabad szoftveres szervezetek feltöltése a kultúrmarxizmus katonáival, és általában a szólásszabadság helyzete a világban mind arra mutatnak, hogy információs hatalomátvétel készül. Nem állunk távol attól, hogy megjelenjenek az olcsó készülékek, amik a lekerített világból egyáltalán nem engednek ki. A következő lépés pedig az lehet, hogy a külvilágot illegalitásba taszítják, és csakis a Facebook, Google, stb világán belül szabad barangolni mindenkinek. Aki pedig mással próbálkozik, annak a készülékét remote letiltják. A secure boot technológia mindezt lehetővé tudja tenni, amennyiben sikerül az összes sebezhetőségét befoltozni. Gyors avultatással párosítva a szabadon használható készülékeket néhány év alatt ki lehet vezetni a piacról, és akkor örökre vége lehet az Internet mai szabadságának, amit ismerünk. Helyette lehet lájkolni mindent, de az ellenvélemény tilos, mert sértő lehet.

Talán nem is jogi kérdés lesz ez akkor már, nem a GPL-en fog múlni. Azonban nagyon jó lenne, ha Tapicskoló Tamások és Tamarák tudnák, hogy a Facebook és Twitter zárt világán kívül is van élet:

Ahol nem lehet az USA elnökét elhallgattatni azért mert azt mondja, hogy a törvényszegőket a törvény betartására akarja kényszeríteni.

Ahol nincs shadow banning, mert nem a nagy testvért kérdezzük az információért, hanem elosztott rendszereket.

Ahol nincsen gyermekként kezelve a felnőtt ember, és rá van bízva, hogy meg tudjon küzdeni a neki nem tetsző, esetlegesen sértő véleményekkel is.

Ahol olyan szoftvert futtatunk, amilyet csak akarunk, nem olyat, amit a gyártó előtelepített. Ahol ott tároljuk az adatainkat, ahol csak akarjuk, és azzal és csak azzal osztjuk meg akivel akarjuk.

Ahol tudományos kérdésekben megjelenhet ellenvélemény is, nem csak amit jóváhagyott a nagy testvér WHO.

Amit én Stallmantől eddig hallottam és olvastam, az mind aktuálisabb mint valaha. Nem jött el a kánaán. Ezért amit Stallman elkezdett, arra a munkára továbbra is szükség van. A szabad szoftverekről való oktatásra továbbra is óriási szükségünk van.