( carlcolt | 2020. 08. 08., szo – 13:12 )

"Elfeledkezel róla hogy az Index nem jelentett nemzetbiztonsági kockázatot, a Tiktok azonban igen."

Ja: egy fontos NATO szovetsegesunk nagykoveterol halala utan lehozta, hogy alkoholista volt, es a kormanyra fogta ezt a "leak"-et, mert hogy "az o felelossege, hogy melyik oldalon volt elerheto", hogy a 38 eves aldozatnak alkoholhasznalattal kapcsolatos majkarosodasa volt. Legtobbeknek (90%+) nem esett volna le, hogy a Covid-os "elhunytak" oldal adatibol ki lehet kovetkeztetni, hogy ki ez a szemely, de az Index tett rola, hogy biztos legyen benne, tobb, mint 10x annyi ember, mint ahany rajott volna.

Nos: ez szerintem belefer a "nemzetbiztonsagi kockazat" fogalmaba. Es az ujsagiroi felelosseg hianyara es az ujsagirok felelossegre vonhatatlansagra is igen jo pelda.

A Fidesz-kozeli emberek 2012 ota tulajdonoljak az Indexet. Neked volt mar olyan munkahelyed/megrendelod/egyeb kenyeradod, amit - mikozben epp tole kapod a penzt - kovetkezmenyek nelkul szidhattal volna 8 even at tobbszazezres vagy tobbmillios olvasokozonseg elott? Csak hogy ertsd, mennyire felelossegre vonhatatlan vedett szemely ma egy ujsagiro, meg egy autokraciaban is, demokraciaban vegkepp erinthetetlen.