( Hevi | 2020. 08. 08., szo - 03:09 )

+1 a like-ra

Mondjuk annyit hozzá tennék, hogy mindig egyenesen beszéltem az ambícióimról bárkinek, legyen az kollega, team-lead, manager, vagy bárki egyéb. Eddig nem érzem úgy, hogy hátrány ért volna, sőt (UK). Tisztább helyzet, mindenki tudja mire számítson, stb.
 

Pl. nekem a team-leadem is és a managerem is javasolta, hogy menjek már el a Talentesekkel beszélgetni, ha annyira iOS felé kacsingatok, nézzem már meg, hogy van-e belső lehetőség. Hiszen ha már felvettek, céges kulturának megfelelek, business-domaint és cégstruktúrát megszoktam, akkor minek hagyjanak elmenni, ha nem muszáj.

Mondom a managernek, "jó, jó, de még csak egy éve vettetek fel a Java pozira, nem érzem, hogy jogos lenne, meg ki is csesznék a csapattal, ugye -1 ember". A válasz: "emiatt ne fájjon a fejed, nem a te dolgod, hogy feltöltsd az üres helyeket, hanem az enyém. Ha mást akarsz csinálni, menj beszélj ezzel és ezzel".

Száz szónak is egy a vége: cégtől is függ ugyan, de szerintem titkolózás helyett lehet érdemes nyiltan kommunikálni, meglepő is lehet a tapasztalat.

"Néma gyereknek anyja se érti a szavát", de persze "your mileage may vary", ahogy a mondás tartja.