( Ritter | 2020. 08. 07., p – 17:03 )

"Független (melléknév): Más támogatása nélküli; senki más segítségére nem szoruló; más irányítása alá nem tartozó."

Tehát eszerint független média nem létezik mert hivatásos újságíró fizetést kap a munkájáért, hogy fizetni tudja a számláit Ezért munkaadója segítségére szorul. Egy személyen portál pedig azért nem független, mert nem szólhat be a nála hirdetőknek. Nem írhat fogyasztóvédelmi cikket egy nála hirdető cég silány termékéről, mert rászorul a reklámbevételre. 

"Objektív (melléknév): Tárgyilagos (döntés, állásfoglalás, vélemény), amit személyi szempontok, érzelmek, vélemények nem befolyásolnak; pártatlan; részrehajlás, elfogultság nélküli."

Független != Objektív

Te magad is írtad korábban. Ebben neked adok igazad és az értelmező szótár téved, ami egyáltalán nem tévedhetetlen. Egy érzelmileg irányított internetes futóbolond lehet független. Volt is ilyen a magyar média világában, mondjuk Molnár F. Árpád. :)

Nyelvészek nem ismerik a boole algebrát. Így az ÉS / VAGY kapcsolatot kár firtatni. Ebben a szálban éppen a objektivitás és függetlenség fogalmakat járjuk körül.Nekünk pedig nem érdemes erőltetni a VAGY kapcsolatot ebben a vitában.