( Hiena | 2020. 08. 07., p - 13:55 )

Pár apró megjegyzés:

1. A plusz kondenzátor csak akkor kell, ha nem rezisztív fogyasztó van meghajtva a kapcsolóval. Ilyenkor a kondenzátoron átfolyó áram biztosítja a cucc működéséhez szükségest.

2. A plusz kondenzátor megválasztásánál figyelni kell a polarizáltságára, kapacitására, terhelhetőségére, és névleges feszültségére.

3. Ezen foglalatok "lekapcsolt állapotban is áram alatt vannak. Érdemes megjelölni ezeket a foglalatokat, amegrázó élmények elkerülése végett.

4. Kompakt fénycsövek és LEDes izzók, különösen a széles működési tartományú, olcsóbb fajták hajlamosak elindulni az ilyen kapcsolókkal. Ez villogában, havány vibrálásban jelentkezhet. Hasonló jelentkezhet, ha túl kicsi vagy szakadt a söntkondenzátor.

5. A kapcsoló elé érdemes szuszpresszorral ellátott hálózati zavarszűrőt felszerelni.

6. Ha gyakoriak az áramszünetek, pár másodperces áramkimaradások az épületben akkor lelkiekben fel lehet készülni a kapcsolócserére.

7. Routeren érdemes beállítani figyelmeztetést, ha a kapcsoló mindenféle trükközéssel próbálkozna. A kis aranyosak képesek arra is, ha nem látnak netet, akkor megpróbálnak a szomszéd routerén keresztül hazatelefonálni. Hiába, a kényszer nagy úr....