( Ritter | 2020. 08. 05., sze – 15:47 )

Érdekes ez a "fékek és ellensúlyok" elv az egyre jelentősebb infó területen, az egy szál Facebook közösségi micsoda, egy szál Google kereső, ... stb egyéb szolgáltatás-monopóliumok mellett. 

Azaz mégis lenne itt alternatíva, például a kínai Baidu vagy orosz Yandex kereső, vagy orosz VKontakte közösségi izével. De pont az állítólagos független nyugati média az, amelyik elsőként virtuális népfrontba tömörülve kezdene légből kapott kémkedős fud történeteket zengeni a rossz kínaiakról és oroszokról. 

Szvsz már független média sem létezik, mert tulajdonos mindig volt, neki mindig meg kellett felelni. Az internet miatt a fizetős lapok már régen valamilyen milliárdos vagy érdekcsoport lélegeztetőgépén szuszognak. Színvonal meg a régi nagy újságoknál is a béka segge alatt van, kezdve a helyesírással. ... Amerikában is. 

Minimum a Facebookot fel kellene darabolni. Mivel internetes szolgáltatásról van szó, nem kell tevékenységi körök mentén darabolni. Lehet két azonos szolgáltatást nyújtó Facebook utód is.