( hunluki | 2020. 08. 04., k – 17:30 )

Engem úgy tanítottak vezetni hogy ha kimegyek az útra úgy számoljak hogy rajtam kívül mindenki idióta. Ennek hála 14. éve (amióta megvan a jogsim) balesetmentes vagyok, de 4-5 csúnya eset simán lett volna ha csak a sima szabályokat nézem és nem vagyok elővigyázatos vagy nem nézek előre 2-3 autóval.

Amúgy pofám leég hogy mik történnek manapság, ez a büntetőfékezés mint jelenség például... egyszerűen nem fér a fejembe. Vagy amikor mentő mögött rallizik a marhája a dugóban aztán kenődik fel a szirénázó mentőre amikor az besatuzik. De nemrég láttam az M3-ason olyat hogy motoros 140-el kb 10 centi távolságról ment a dobozos mögött légellenállás csökkentésre játszva. Ott is megnéztem volna ha a kisdoboz besatuzik akkor mi van, inkább kiálltam az első pihenőre és ittam egy kávét amíg elhúztak jó messzire előlem. Illetve a városban 100 felett száguldozók se egyszerűek, ráadásul nem is a kisautó hanem többnyire a németből levedlett 10+ éves prémium aki index nélkül 3 sávot átugrik, át a piroson majd bekanyarodik jobbra úgy hogy majdnem elviszi a zebrán éppen átmászó gyalogost.

Brutál mód meg kéne szigorítani a kreszt és ezeket az idiótákat kivenni az utakról. És nem, nem csak pénzbüntivel, inkább jogsielvétellel és kötelező újravizsgázással x év után, vissazesőket pedig bevágni közmunkára/börtönbe és soha többé jogsit nem adni nekik. Töredéke ennyien lennének az utakon és egyből normálisabb lenne a közlekedési morál.