( hunluki | 2020. 08. 03., h – 15:37 )

A sztorit ismertem, a szomorú végét nem, így tényleg nagyon durva.

Amúgy ismerősök nekem is mesélik az ilyen hihetetlen sztorikat hogy épp beszélgettek róla erre délután jött a reklám, gyakorlatilag az általában kimarad a történetekből hogy 2-3 hete már rákeresett valamelyik fél, vagy épp azért került elő a téma mert látott ehhez hasonló hirdetést, vagy épp valamelyik platformon megemlítette, esetleg ismerősei mentek épp nyaralni ha a kiinduló hsz-ről beszélgetünk.

Félelmetesen pontos profilt tudnak manapság építeni rólad, ez nem is kérdéses, de ehhez nem kell összeesküvés elmélet, a legtöbbünk simán otthagyja a lábnyomait a neten utána meg csodálkozik hogy az arcába nyomják a dolgokat. Főleg ha belegondolsz hogy mekkora szerverparkok vannak az ilyen tech cégek mögött amin szépen keresgélik az összefüggéseket az egyre okosabb AI-k.

Félelmetes? Igen. De ebben a világban élünk, ha lehet választani hogy profilomnak hála ne tisztasági betét reklámokat kapjak hanem valamiféle kütyüt ami még érdekelhet is, cserébe ingyenes szolgáltatást kapok (google) akkor hajrá. Úgyse a hirdetésben szereplő dolgot fogom megvenni, max ha felkelti az érdeklődésemet akkor mérlegelek és megkeresem a nekem tetsző dolgot a kategóriából, de inkább jellemző a "aha, tök jó, de inkább nem kell mert minek" kimenetel.