( Ar0n | 2020. 07. 15., sze – 11:04 )

"Az a problemad, hogy a response utan megy a levesbe minden?" Igen, hogy nincsenek shared resourcek requestek kozott. Ami jo buli amig mywebpage.php-t kell kiszolgalni shared hostingrol, de amint bonyolultabb a domain lehet minden requestnel ORM-et epiteni, meg classokat loadolni (a leglassabb komponenserol a szamitogepnek), (syntaxist ellenorizni, bytekodot forditani,) db kapcsolatokat epitgetni, meg fetchelni a db-bol mindent, stb.

Mennyivel egyszerubb, amikor megvannak a db kapcsolatok, fel van epitve az ORM, be van toltve a diskrol minden ami az alkalmazasnak kell, bejon egy keres, ha kell indiunk egy _szalat_ (nem processt!) es csak ugy siman kiszolgaljuk a kerest.

Abszolut igazad van, szebb es jobb, de ennek ugye ara van. Illetve azt is gondolom, hogy van ennek sok elonye is, peldaul az, hogy nem hasznaljak esz nelkul. Az nem veletlen, hogy a joomla, wp es baratai PHP-ban irodtak.

Es felre ertes ne essen en azt sem vitatom, hogy amikor letrejott a PHP volt valami ertelme. De, hogy azota mi szol mellette??

Ez megint a szerszam a feladathoz esete. Arra kell hasznalni amire valo. Ha kvantifikalhato elonyt hoz valami (akarmilyen szinten technikai, HR, penzugy, license, support, lifespan ...), akkor azt a technologiat kell hasznalni. Sok szemszogbol lehet megvizsgalni a dolgot. Lehet peldaul azt mondani, hogy az esetek tobbsegeben nem zabal annyit. Olcsobb olyan fejelsztesekhez, ahol tudod, hogy a project 4 ev mulva megy a kukaba.

Ha csak annyi az elony, hogy XY jobban erzi magat, mert ugy "szep" az keves.