( Hiena | 2020. 07. 12., v – 14:51 )

Ez inkább a szakmai dilettantizmusnak a szép példája.
Még levegő előkészítés nélküli irodába sem tesz le az ember szűrő nélküli racket az ember, és min. fél évente cseréli (nem kifújja, porszívózza, fengsuizza) a szűrőket. A héten költöztettünk egy racket, ami egy évig volt irodában, ablak mellett, légkondi alatt. A két, alsó levegőbefújó ventillátor szűrője mohos volt a nyárfaszösztől.

Ennél már csak az a szebb, mikor a rackről a hátsó ajtó le van véve. Kérdés, ennek mi az oka? Melegedtek a gépek. Nézem hátulról, a függőleges, teljes rackhosszúságú elosztó fullra tömve, kábeli zűrzavar. A ventillátor sebességszabályozója  nem világít. Végigkövetem a rackben a kábelének az útját ami kihúzott dugóval fityeg a rack aljában. Mondom, srácok, ez miért lett kihúzva? Kellett a hely, mert az utolsó szerver amit betettünk duplatápos volt és nem volt elég aljzat. Picit emésztem, a redundancia ilyen módon történő biztosítását és közben megkérdezem, nem szólt a rack management, hogy nem ment a ventillátor? Jah, két hónap után láttuk, hogy nő a log a figyelmeztetések miatt (10 mp-ként loggolta a management), de azt kikapcsoltuk.
Úgyhogy, inkább szó nélkül betettem az új elosztót a másik oldalra, bekötöttem egy másik kiállásra, bedugtam a ventillátor kontrollerét és visszatettem az ajtót. Fél évvel később, szólt az új szupportos kolléga, hogy mikor vettem le a hátsó ajtót. Mondom, mikor utoljára láttam racket akkor visszatettem az ajtót. Némi háttérbeszélgetés után szólt, hogy kiderült, az új elosztó beszerelése után az egyik gép kábele rövidnek bizonyult, ezért csak a ventillátor aljzatáig ért el. Emiatt kihúzták a ventillátor és amikor melegedni kezdett a szekrény megint levették az ajtót.