( maszili | 2020. 07. 07., k – 16:45 )

Ah, szóval semmi köze a liberalizmushoz?

A libsi kifejezést egy itteni jóképességű miatt használom mert szereti :)

Wikipédia szerint:

A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt.
 

A kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára, köztük olyanokra mint a szexuális szabadság, vallásszabadság, megismerés szabadsága, vagy azon alapelv, miszerint az állam ne hatoljon az egyén magánéletébe.
 

A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban. A magyar nemzet polgárainak szabadságáért küzdő legnagyobb liberális hőseink: Kossuth Lajos és Deák Ferenc voltak.
 

 

Nézzünk néhány pontot, hogy a gyakorlatban hova juttatták a libsik a demokráciát:

 

 

- törvény előtti egyenlőségen alapul => pl. kivéve ha a védett fajhoz tartozik mert akkor más törvények vonatkoznak rá. Mentőorvost agyonveri a cigány az nem probléma de a mentőorvos mehet a bíróságra ha önvédelemből megvárja a rendőrt, stb.

- az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt => pl. a gendervécék kialakítása a többségi társadalom kárára, stb.

- kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára => pl. felelősségre vonás nélkül lehet gyalázni a kereszténységet mert az művészi szabadság, stb.

- szexuális szabadság => homoseggszualitás, pedofília, állatokkal közösülés, stb.

- a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában => gondolatrendőrség, szavak betiltása, stb.

- a jogállamban => Ha eltérő a véleményed, kirúgnak a munkahelyedről.

- gondolatok szabad áramlásában => kommunista időket idéző cenzúra, stb.

- a kormányzat átláthatóságában => Pl. Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását, stb.

Kossuth Lajos és Deák Ferenc sírna ha látná ezeket...