( guszti | 2020. 07. 04., szo - 13:08 )

Nem gond, én is lecsúsztam a témáról kicsit.
Közben a vejem meg betelefonált a szolgáltatóhoz, hogy nézzenek már rá a cuccra, mert a 35Mb/s helyett 1-2 Mb/s-et mér az Androidos sebességmérővel. Azt mondták, hogy nincs gond. Érdekes módon ezután helyre állt minden. Tudunk rendesen videofonálni, nem pixeles a kép és a YT sem szaggat nekik a TV-n.

Szívesen elbíbelődtem volna az általad javasolt mérésekkel, nagyjából saját kútfőből is hasonló vonalon indultam volna.
Egy metódus biztos nem működött volna, még pedig az, hogy a szolgáltatói vevő egységet direkteben mérjem. Sajnos az Ubiquity egységhez közvetlenül nem tudok hozzáférni. Nálam is Ők szolgáltatnak és amikor voltak kinn, kértem, hogy én is hadd nézhessek rá néha. Elutasították a kérésemet, mondván ez az Ő eszközük. Ehhez nem adnak hozzáférést, valahol meg is értem.

Valahogy egy kicsit "farkast kiáltónak" érzem most magam. Bár a körülmények adhattak okot a feltételezésre a klímák kommunikációját illetően és az antenna vételi zavarainak a gyanakvó feltétezéseket illetően.

Köszönöm mindenkinek a segítő hozzáállását.

 

Másik fórum szálban kerestem olyan routert, ami alkalmas arra, hogy a klímákat könnyen elszeparáljuk a privát hálózattól. Berendeltem egy Asus RT-AC1200GU eszközt is. Ez biztosan combosabb Wifi-t szolgáltat, mint a mostani szappantartó és több beállítási lehetőséget is ad a kezem közé.