( sza2king | 2020. 06. 24., sze - 14:00 )

Igen, hasonló a véleményem. Ha valóban csak az a cél, hogy egy előszűrő legyen egy komolyabb tanfolyamhoz, akkor talán elfogadható, hogy ebből az anyagból tanuld meg, ha le tudsz vizsgázni, adunk támogatást. Viszont ha ez nem egy ingyenes anyag lenne, hanem fizetős akkor szerintem egyértelmű, hogy nem alkalmas a feladatra (hogy használható tudást adjon).

A Windows alapok / Számítógépes alapismeretek részben a registrynek egy teljes fejezetet szánnak az ötből - mindezt "kezdőknek", miközben ennél sokkal alapvetőbb dolgok nincsenek tisztázva. Hasonlót érzek a Hálózati alapismeretek részen is, sok tekintetben hiányos szerintem az anyag miközben egy 10 perces videóban mutatják be a Wiresharkot (nyilván érintőlegesen - hiszen ennyi idő alatt kb. azt lehet megtudni a Wiresharkról, hogy létezik - aki most ismerkedik a protokollokkal, annak a WS még nagyon messze van).

A későbbi részek (Webfejlesztés) jobbak, de inkább gondolatébresztő mint tananyag, rengeteget kell hozzáolvasni, hogy használható legyen.

Összességében azt látom, hogy ez leginkább azoknak fog menni akik eléggé jártasak már a számítástechnikában (nem Word-Excel-Powepoint only), már programoztak is valamilyen szinten, de nem a HTML/CSS/JS triumvirátus körül forgott eddig az életük, viszont most azt szeretnék megismerni (most konkrétan az összeállított anyagra gondolok, nem arra, hogy ez egy ugródeszka valamely drágább tanfolyamhoz).

Az egyes részek után kitöltendő "tudásellenőrző" teszt általánosságban nem igazi ellenőrzés, sok esetben inkább nevetségesek a kérdések, és leginkább amiatt kell odafigyelni, mert vannak "beugratós" kérdések  közöttük. Az is igaz, hogy nehéz lenne jó tesztet csinálni, a "válassz egyet a négy lehetőségből" típusú ellenőrzési metódussal.

A blokkok minősége elég változó, én max. közepesre értékelném az egész tanfolyamot.