( Wabbitseason | 2020. 06. 21., v – 08:13 )

Hadd legyek kicsit ünneprontó! (Vagy csak vegyük úgy, hogy a gumikacsámnak magyarázok.)

Olyan ez a téma, mintha azt kellene sorrendbe rakni, hogy milyen webes user input validáció a legjobb, ha kizárólag böngészőben futó JavaScriptet használhatunk.

Amíg a politikai választásokon indulóknak nincs igazi felelőssége (bármikor meggondolhatják magukat a "megváltozott körülményekre" hivatkozva), addig a választósdi csak önbecsapás. A névtelenség pedig... az önbecsapás hatványra emelése (mintha kizárólag reguláris kifejezéseket lenne szabad használni az említett validálásnál).

Ha a pártok és képviselők kizárólag olyan választási programokkal indulhatnának, amik pontról--pontra, határidőről--határidőre és világosan megjelölt felelősökkel és garanciákkal (zálogokkal) vannak definiálva, akkor megszűnnének az üres ígéretek és hazudozások, valamint sokkal szerényebb és csöndesebb, cirkuszmentesebb lenne a választás. A valóság ezzel szemben, hogy ez senkinek sem érdeke, ezért találom szomorúan nevetségesnek a politika bármilyen szintű megnyilvánulását, legyen szó akár az azt megélhetési szinten alkalmazó kirakati rétegről, akár a "kizárólag böngészőben futó JavaScriptes user input validáció" ötletelőkről.