( gee | 2020. 06. 14., v – 00:55 )

az intézkedésekkel többet ártottak mint használtak. Például az iskolabezárásokkal. Ha ugyanis a kölykök suliba mennek, akkor ott vannak és kész. Hogy azonban bezárták az iskolákat, a legtöbb kölyök igenis elment a haverjaihoz meg ide meg oda, aztán jól össze meg vissza fertőzték egymást, majd hazamentek és átadták a papának-mamának meg a nagyszülőknek

Nem érem a gondolatmenetet. Ha a gyerekek között van fertőzött és megfertőzik egymást miközben egymással találkoznak, akkor nem mindegy, hogy iskolában vagy máshol találkoznak? A végeredmény úgyis az lesz, hogy a gyerek hazaviszi és az egész család megfertőződik.

Amúgy nem tudom, hogy nálatok tényleg így ment-e, mint ahogy írod, az ismerőseim között nem fordult ez elő. Se az angliai ismerősök se a budapesti ismerősök gyerekei nem mentek a haverokkal találkozni. Otthon kuksoló gyerekekről hallottam mindenkitől. Magyarországon néhány szülő elvitte a gyerekeket mondjuk kirándulni, de pl. a nagyszülőkhöz már nem mentek el. Itt, Angliában még kirándulni sem volt szabad elmenni (pontosabban, ha valaki olyan szerencsés volt, hogy épp egy hegy meg erdő mellett lakott, akkor persze kimehettek sétálni, de mondjuk autóval 10 perccel odébb lévő erdőhöz már nem volt szabad elmenni (most már szabad, pár hete))

Mondjuk nem is tudom, hogy csinálták volna a gyerekek a haverokkal találkozást (legalábbis itt, Angliában). Ha az utcán vannak, a rendőr észreveszi, hogy 2-nél több ember van együtt, odamegy, büntet, hazaküldi őket. Ha meg felmennének valakihez, annak az otthon unatkozó szülei nem engedik be a lakásba (ahogy a saját gyereküket se engedik ki).