( uid_21365 | 2020. 06. 05., p – 20:29 )

Gyakran egyetértek veled (és még nem is haragszom rád, annak ellenére hogy tisztában vagyok vele, betegnek tartasz vagy valami ilyesmi) de most a véleményünk különbözik. Szerintem ennek marhára semmi köze holmi „rettegéshez”. Vagy ha ebben tévednék is másokat illetően, de legalábbis az én véleményem totál nem ezen alapszik.

Nem hiszem (és szerintem az emberek 999 ezreléke nem hiszi) hogy az Apple majd valamikor csak úgy kikapcsolja a készülékeket tömegével vagy akármi.

Itt egyszerűen arról van szó, hogy maga a LEHETŐSÉG hogy megtehetNÉ ha akarNÁ, így kiemelten feltételes módban, ez irritál engem. (és másokat is). Akinek ugyanis lehetősége van, annak hatalma van. Ha hatalma van az én készülékem fölött, akkor áttételesen fölöttem van hatalma, részlegesen legalábbis, bizonyos területein az életnek. És ki az ördög szereti a gondolatot hogy valakinek hatalma van fölötte?!

Oké, mikroszkopikus csak az esélye annak hogy visszaéljen a hatalommal. De ennek esélye akkor se konkrétan nulla, aztán meg hogy visszaél-e vele, az kizárólag az ő saját döntésén múlik, mi mit se tehetünk ellene.

Azt is tudjuk, hogy minden hatalom korrumpál. A korlátlan hatalom pedig korlátlanul korrumpál...

Mielőtt rákérdeznél: nincs telefonom. Még butatelefonom se, nemhogy okos.