( st3v3 | 2020. 06. 05., p - 12:55 )

ne menjünk le egészen a fox news vagy az origo színvonalára: nem egy féle  '"protest" tömeg'-ről van szó. Adott állam adott városában adott időszakban nagyon különböző elemek különböző motivációval jönnek elő.

Az alább linkelt lakás üveg bedobálós videón szereplők szerintem nem mennek el tömegben táblákat emelgetve masírozni, meg skandálni mert valószínűleg ők pont abban élik ki magukat, hogy rongálnak, vadbarom módjára bármit megtehetnek.

Ennek a fajta nevezzük "energiatúltengésnek" a megoldása -szerintem- nem az, hogy lefojtod (közvetlen megfélemlítéssel pl), hanem:

1) neveléssel -> megelőzés

2) példával -> lehet másképp is

3) alternatíva nyújtással -> ezeknek az arcoknak jó része szerintem nem tudja mit kezdjen magával. unatkoznak és az nekik a buli, hogy mindenféle baromságokba lovalják bele egymást. ennek a pár nagyságrenddel finomabb verziójára használatos kifejezés volt a "csíny"tevés itthon..

Arra van szükségük, hogy valaki mutasson nekik érdekes és menő, hasznos programokat. Ez nagyon mást jelent 7, .. .. , 14éves korban vagy pl 18 & később. Az egyik esetben még van valami esélyed hatni, ahogy telik az idő, kialakult személyiségtípus szokásain már alig-alig lehet változtatni (hosszabb idő, nagyobb (akár érzelmi) behatás, nagyobb elköteleződés és önfegyelem kell hozzá).

[..]viszont csípőből azt mondai, hogy hülyeség[..]

nem azt mondtam, hogy hülyeség, csak jeleztem a megbízhatóság mértékét :).

**

Szóval érdekes lenne akár csak beazonosítani, hogy milyen meghatározható csoportok vannak az utcákon

Melyik tartomány mely városában mi az ami oda vezeti az embereket; általában ha nincs egy valahányad szintű személyes kötődés akkor nem lehet megmozdítani az embereket. Egy kritikus tömeg után persze bejön az a faktor, hogy menjünk tüntetni, mert megy az XY is és akkor kvázi közösségi eseményként megjelenik, de egy ilyen arctól pl ha megkérdezed miért is tüntet valószínűleg csak egy bamba fejet kapsz vissza, azt se tudja miről szól a megmozdulás, csak sodródik a tömeggel..

...

Szóval szerinted 100% hogy ha nincs ott a fegyveres fehér sorfal. akkor semmiféle atrocitás nem történik?

Megint 1bitesre akarod egyszerűsíteni a problémacsoportot. Azt mondom, hogy a videón szereplő& hallható hölgyek/lányok szerintem fizikai adottságaik tekintetében nem tudtak volna kárt okozni a kigyúrt srácoknak, persze az álldogáló hölgyek közötti cicaharcnak 50-50% kimeneteli esélyt adnék. Persze elképzelhető, hogy a videón nem látható és a lányok mögött az éjszakai jelenetekből látható ifjú titánok hadserege következett féltéglákkal esetleg itt-ott stukkerekkel felfegyverkezve, de ez egy képzelt gondolatszál és talán jobb a valós ismert tényeknél maradni..

psl define "atrocitás" :)

segítség:

Ha Bp-n a dohány utcában egy kalapos zsidó bácsi megy végig az utcán, még túristák is lehet, hogy megbámulják (főleg ázsiaiak). Ez most atrocitás vagy nem? Ha összevont szemöldökkel "csúnyán nézek" valakire akkor az atrocitás? Ha a sűrű tömegben a metróban a szemből jövőhöz hozzáér a vállam miközben elhaladok mellette akkor az minek számít? Ha pl senki sincs a járdán este és van 2m hely és ugyanannyira hozzáér a vállam a mellettem elhaladóhoz mint az előző kérdésnél akkor az minek számít?