( Raynes | 2020. 06. 04., cs - 08:51 )

Igen, de azt értsd már meg, hogy a Word doc(x) formátum lényegében egy leírónyelv-alapú formátum, csak a doc bináris, a docx meg XML/plain text alapú. De ezeknek a low level szintjén NEM léteznek oldalak, csak szöveg és formázás, meg beágyazott dolgok. Azt nem tárolja el, hogy mi hányadik oldalra kerül, ezt a Word (meg pl. az LO Writer) dönti el, mikor megnyitja az egész anyagot, és vonatkozó helyi dokumentumsablon és egyéb dokumentum/megjelenítési beállítások alapján elkezdi tördelni, utána derül ki, hogy hány oldal lett. Ezt te kívülről, a vonatkozó programban megnyitást mellőzve nem fogod tudni, hogy hány oldalas. Lényegében ehhez a doksit le kell renderelni a megfelelő programban elejétől a végéig, nem lehet számolgatni, meg trükközni.

Ez épp olyan, mint egy böngészőben megnyitott HTML oldal. Egy doksi, amit tudsz görgetni. Hogy hány oldalas, az attól függ, hogy milyen beállításokkal tördeled pl. nyomtatásnál. Ugyanaz a szöveg/doksi kisebb oldalakra tördelésnél csak még több oldalra fog kiférni.

Ha kiszámítható adatokat akarsz, arra a PDF való, az nem csak minden eszközön és nyomtatón ugyanúgy jelenik meg, de az oldalszám sem változik.