( szsz | 2020. 06. 01., h - 17:52 )

AMD-vel nincs tapasztalatom, de nálam legalább 3, de lehet, hogy inkább 4 éve gond nélkül működik hasonló felállás Skylake + GTX + NVMe SSD + LVM + VirtIO + libvirt alapokon, amit először megcsináltam Proxmoxszal, aztán váltottam Archra.

Biztosan nem én vagyok az első és egyetlen, akinél hibátlanul működik, mert nulla KVM tudással vágtam bele és az infókat másoktól szedtem össze. Talán ez a legjobb naprakészen tartott összefoglaló oldal a témában: https://heiko-sieger.info/running-windows-10-on-linux-using-kvm-with-vga-passthrough/

Az egyik állandó VM-ben OMV fut standalone KODI-val, mintegy NAS + HTPC kombóként, az kapta PCI passtrough-val az IGD-t és az Intel Audiot, a Windows 10 VM kapta a GTX-et, így a host VGA nélkül maradt. Többeknek volt problémája a hanggal, de én egyik VM-ben sem tapasztaltam rendellenességet, ami külön kezelést igényel volna. Működik az Nvidia GameStream + Moonlight is, habár mostanság csak ritkán van alkalom játékra, de nem maradt parlagon a GTX, március óta éjjel-nappal a folding@home koptatja az erőforrásokat. Hagytam annyi erőforrást szabadon, hogy a 2 "állandó" VM mellett tudjak csinálni még egyet, ha valamit éppen ki akarok próbálni.

Lehet, hogy tényleg sok helyen el tud törni, de nem olyan nagy ördöngösség jól megcsinálni, hozzátéve, hogy hardvert venni tudni kell, ahhoz meg előbb nem árt olvasni és csak utána bevásárolni. :-)