( Raynes | 2020. 06. 01., h - 07:09 )

Alternatív lehetőség: ha Win10-ről akarsz játszani, nem kell feltétlenül virtuális gépbe telepíteni. Lehet egy USB-s külső drive-ra is, ahonnan bebootol. A trükkje annyi, hogy az USB-s drive-ot kell odaadni a KVM virtuális gépnek, egészében, miután feltelepült rá a Win10, utána leállítani a virtuális gépet, és a gépet újraindítva fizikailag is bebootolni róla. Nekem simán ment így, minden hardvert natívan visz, mivel a vasról bootol. Nincs semmilyen trükközés a telepítést kivéve, nem kell 2 GPU, meg PCI passthrough-val és egyebekkel szórakozni.

Ha ez bonyás, akkor keresel egy Windowsos virutális gépet, és ott Rufus-szal írsz ki a kérdéses USB meghajtóra Win10-et Win to Go módban. Ez is ugyanazt eredményezi.

Ezeknek a módszereknek az a hátránya, hogy így Win to Go módban telepítve a nagyobb évszakos frissítések nem fognak felmenni, mert kiírja, hogy ilyen telepítésre nem lehet őket felrakni. De ezt leszámítva teljes értékű Win10 telepítések ezek, épp úgy futnia kell róla a Steamnek, játékoknak, mindennek.