( Vamp | 2020. 05. 31., v - 22:19 )

Szerkesztve: 2020. 06. 01., h - 00:16

Meglett a megoldas koszi!

https://i.imgur.com/9h5Uwff.png

 

Sikerult lefaragni Devuan-al 96(!!!) megabyte-ra a footprintet uresjáratban. 

 /etc/rc2.d -ben kellett a login managert (slim) kikapcsolni es igy mar nem tolt be az ablakkezelo. Kosz a segitseget ujra :)

 

Asszem ez mar lassan megfelel a "Just enough OS"-nek szamomra. A tarhelyen meg amugy tuti lehetne fragni (most 1.6 giga a telepitett meret, GUI-val egyutt.) de igazabol szamomra inkabb a futo appok szama volt a lenyeges.

 

Szerk:

 

Az Orosz leiras alapjan sikerult teljesen gui telepitese nelkul, headless modban folrakni. (sajnalatos, hogy ez az angol nyelvu oldalon nincs feltuntetve..). Igy a foglalt helyet sikerult 1 gigabyte-ra csokkenteni, a memoriahasznalat pedig (futo Ivideon serverrel, de kamerak nelkul) 85 Megabyte!

Jegyzem meg, igy az egesz tema okafogyotta valt... Ugyanis a cel az lett volna, hogy keszitsek a meglevo altalanos otthoni server VM-em melle egy masik, minimum GUI-s VM-et, csak az Ivideonnak (nyilvan nem akartam csak ezert gui-t rakni a server VM-emre). Mivel az eroforras szukos, ezert akartam minimalizalni mindent. de most, hogy megy a headless, mehet az ivideon az altalanos serverre...

Azert kosz mindenkinek a segitseget, tanultam legalabb ma is par uj dolgot :)