( timi | 2020. 05. 31., v - 13:56 )

Távlati célok között szerepel MacOS guest lehetősége, amiatt gondoltam Geforce 710-re, mert azt még támogatja, és keveset fogyaszt. De látom nem lehet két azonos típusú VGA, szóval akkor kelleni fog egy kis fogyasztású Radeon és mindenképpen lesz két VGA egy gyártótól, persze két különböző modell ha AMD a CPU. Intel CPU-nál lehet Nvidia+Radeon+IntelVGA. Ha jól látom az Arch wikiben nem minden PCIe slot felel meg egy alaplapon, így ezzel is szűkül a megfelelő alaplapok választéka.

Szerinted jobb az Intel CPU a célra mint az AMD?

Jelenleg van olyan PC-m Win10-el amire nincs monitor kötve, se billentyűzet. Egy dummy egér azért kellett, hogy remote lássam az egérmutatót. Wireless egér usb vége erre megfelel, nem kell működnie magának az egérnek. Ez így teljesen jól működik. Legjobb remote desktop képminőséget a jó Steam steam adja, notepad.exe trükkel elérhető a teljes desktop. Van sajnos néhány hiányossága. Például az admin jogot kérő ablakkal nem tud mit kezdeni. RDP elmegy még, bár TeamViewer jobb nála. Lokális neten ismeri közvetlen az adatforgalmat a TW.

Ha KVM-ben input így nem megy majd megoldom. De alapvetően remote desktoppal lenne elérve minden, a guest(-ek) és a host is. Monitorra ha nem lenne szükség jól jönne, ha mégis kell dummy vga plug.