( taklertamas | 2020. 05. 31., v - 09:35 )

Az AUR-ban minden IS van.. Persze saját felelősségedre.. Nem mondom, hogy "mindenszar", mert most pl Openboxot is onnan használom (openbox-patched), de érdemes olvasgatni, mielőtt bármit használsz AUR-ból.
Pl ott van a discord, vagy a spotify.. ezeket egy ideig flathubról használtam, mert az AUR-os megfelelőik szarok voltak. Most már spotify helyett egy TUI klienst használok: ncspot, a discord meg újra jó AUR-ból (valami libc-s bug miatt kimaxolta anno a procimagokat végtelen ciklusba futott, de már javították)
Archban az a jó, hogy ha valami, amiről olvastál a neten, hogy létezik, az szinte 100%, hogy AUR-ban fent lesz. Vagy ha valami nagyon-nagyon minimált akarsz, akkor keress rá a MagyArch Linux-ra.. Arch alapú, előre konfigolt minimalista ablakkezelőkkel.. Az i3, vagy a BSPWM pl elég minimalista.. A MagyArch Linux- telepítőjének még az az előnye, hogy teljes értékű Archot kapsz a végén, de nem kell vele végigszenvedni az első installt, mert van GUI installere. Viszont csak azt és csakis azt teszi fel, amit kiválasztasz a telepítés közben. De van lehetőséged a telepítés közben pl firefoxot használni, olvasgatni.. magyarul is tud a telepítő. Szóval egy könnyed kis telepítőeszköz olyan Archlinuxot már nagyjából ismerő felhasználóknak, akik tudják, mit akarnak, de nem akarják az install processzt a terminálban végignyűglődni.

magyarchlinux