( Raynes | 2020. 05. 31., v – 01:47 )

De milyen pereskedés? Az hogy meghekkel egy terméket, amit megvett, meg ezt közzéteszi, az nem ütközik semmilyen törvénybe. Ha ezt valaki puskázásra használja, de az meg a puskázó felelőssége. Max. annyi jogi következménye lehet, hogy aki hekkeli, elbukja a jótállást a termékre, mert nem rendeltetésszerűen használta és ennyi.

Ez egy teljesen jogtalan cenzúra volt megint, jól írják, mindenféle bizonyítási eljárás és jogi levezetés nélkül csak le lett szedetve, mert egy nagy cégnek nem tetszett. A DMCA konkrét szerzői jogi jogsértésre lett kitalálva, nem azért, hogy nemtetszés alapon hallgattassanak el embereket, meg valaki csak elfingja magát, és akkor mindent le lehessen kényelmesen szedetni, mindenféle bizonyítás és jogi eljárás nélkül.

Ugyanezt csinálják cégek a YouTube-on is. Adatbázis alapján detektálják, hogy egy videóban szól egy zenerészlet, vagy a háttérben egy rádió, ami még fair use, de már jelentik is, meg szedi le a Google. Persze lehet dispute-ot indítani, de legtöbbször nem ér semmit. A vicc az, hogy általában nem is a valódi jogtulajdonos szedeti le, hanem egy konkurens (szintén YouTube videókkal pénzt kereső) cég nyomorgatja ezzel a konkurenciát, hogy ne vigyék el előle a nézettséget, mert féltékeny a másik csatorna nagyobb nézettségére.

A Casionak meg mondanám, hogy a Zinternecc egy ilyen mocskos lebúj hely lett. Bárki hülye leírhatja a véleményét, közzétehet bármit, vásárlók megosztanak tapasztalatokat, kritikákat, moddolási lehetőségeket. A szemetek, akasszuk fel mindet, tiltsuk be az egész netet. Bennük külön csalódtam, mert eddig a termékeik alapján korrekt cégnek tartottam őket, ez számomra is intő jel, hogy nem azok.