( leviske | 2020. 05. 29., p – 21:48 )

Szerkesztve: 2020. 05. 29., p – 21:57

A szólásszabadságnak a ködös határvonala ott húzódik, hogy valakinek az illető kárt okoz. Ez esetben azoktól a szavazóktól akarná elbátortalanítással a szavazás lehetőségét megvonni, akik komolyan veszik a járványhelyzetet. Szóval azzal szerintem nem lenne probléma, hogy jelzik, ha egy információ esetlegesen téves.

VISZONT a gond azzal van, hogy az USA-ban sincs független forrás és önkényesen kijelölni a CNN-t a valós adatok epicentrumaként, csak vonzza maga után a Richard Jewell esetéhez hasonló tragédiákat.

Ameddig nincs létrehozva egy tényleg ennek teret adó platform (Wikipedia?, bár nem biztos, hogy alkalmas a felépítése erre), addig szerintem csak az lenne jogos, ha az ilyen bejegyzéseknél jeleznék, hogy "nincs forrás" és lehetőséget adnának a felhasználónak a pótlásra. Emellett pedig érdemes volna megadni a felhasználóknak a lehetőséget arra, hogy a saját bejegyzésüket megjelöljék "pletykaként" vagy "elmélkedésként" és akkor azokhoz nem kéne nyomatni az ellenőrzést és az olvasók is kapásból vágnák a helyzetet.

Mindenesetre rohadjak meg, ha értem, hogy ebbe a Mozilla mi a fenének folyik bele. A sfjwsfd közösségük az internetnek ugyanannyit ártott a Firefox fejlesztési prioritásainak felborításával, mint amennyit Trump tudna a tervével.