( gondol | 2020. 05. 29., p – 11:53 )

Tekintve, hogy az elmúlt évtizedben az ilyesféle közösségi média segítségével (is) erősödnek a populista/fasiszta nézetek és szélsőséges szervezetek világszerte; valamint tekintve, hogy főként a nyugati világ biztonságát, társadalmi békéjét felborító eseményekben is nagy szerepük volt az ilyesféle közösségi média felhasználásával elkövetett szervezett manipulációknak (orosz álhírgyárak/trollfarmok, Brexit népszavazás, Trump megválasztása, ugye); valamint tekintve, hogy már konkrét emberiesség elleni bűncselekmények is köthetőek ehhez a felületekhez (a rohingják elüldözése), így valljuk meg őszintén pont itt az ideje, hogy az ilyesféle platformok üzemeltetői fellépjenek végre a szélsőséges szervezetekkel vagy személyekkel szemben, amennyiben ezek használják a felületeiket. Ha a terroristák toborzását és a terrorista ideológiák terjesztését szinte hivatalból tiltják, akkor a legkevesebb, hogy a félkegyelmű Trump arcpirító baromságait legalább flag-elik. :)

Egyébként meg fent inkább arra szavaztam volna, hogy ha kell töröljék a szabálysértő bejegyzéseket, de közszereplők esetében a flag-elés és/vagy fact-check hasznosabb, olvassa csak mindenki, hogy mekkora baromságokat képesek egyesek írni még hivatalban lévő elnökként is. :D

Illetve még annyit, hogy a szólás csak addig szabad, amíg azzal nem sértesz más alapjogot... bár népszerű hiedelem főként a szélsőséges/populista szervezetek köreiben, de nem, a gyűlöletbeszéd nem része a szólásszabadságnak.