( Nextra | 2020. 05. 28., cs - 17:32 )

a és b user. Értem hogy mire gondolsz, de itt nem arról van szó, hogy egy gépen 20 felhasználó, és mind beírkálnak dolgokat. Hanem ha a kész projektet megosztom a nagyérdeművel, és ki tudja ki tölti le, az ő felhasználó neveikre gondoltam. Úgy gondolom, hogy otthoni környezetben általában egy gépet, egy ember használ. Amúgy amit leírtál: 

én végigmennék az _összes_ adott nevű fájlon (Ez jöhet env-ből, hogy mi legyen a neve, amit keres) a /home/*/ alatt, és az összes fájlból takarítanám a múltbéli időpontokat, a takarítottakat visszaraknám a helyükre _és_ összemásolnám egy temp fájlba, amiből egy jól irányzott sort -n meg head -1 kimenete az, amire szükséged van.

Azt hiszem ezt is csináltam.

No de ott most megakadtam, hogy megtalálja, de hogyan hivatkozik rá, ha nincs meg az útvonal?  Hiszen azt mondod a wake_path-ra nincs is szükség.

find $HOME/ -maxdepth 3 -name "rectime.txt"

Ez szvsz kevés. Én nem tanultam a programozást iskolában. S lehet hogy elég. Akkor hogy hivatkozzak rá? OK, meg van a fájl. És...? S hogy tudjam hol van, ezért lett a wake_path meghatározva. 

wake_path=$(/usr/bin/find $HOME/ -maxdepth 3 -name "rectime.txt" -exec dirname {} \; 2>/dev/null)

No de a systemd miatt ez az út nem lesz járható. A kérdés, amire nem kaptam választ. Az env fájl csak az /etc/sysconfig mappában lehet? Az mktempet én így tudom használni. 

tmp_wake_file="$(mktemp -p /tmp)" && chmod 0700 ${tmp_wake_file}
awk -v _now="${actualtime}" '$1 > _now {print $1}' < "${wake_path}/${wake_file}" > /tmp/"${tmp_wake_file}"

Ha ez így nem jó, akkor szívesen veszem a javaslatokat.