( trey | 2020. 05. 28., cs – 11:40 )

Ez egy másik szakma, a neve "szolgáltatásmenedzser". Az ő feladata az ügyféligények alapján kötött szerződéseknek megfelelő folyamat összeállítása. Nekem ehhez semmi közöm, így csak a véleményem tudom megfogalmazni. 

A folyamat az lenne, hogy a Regisztrált státuszból akkor lesz Folyamatban, ha egyidejűleg megtörtént a feladatkiosztás a végrehajtó emberhez. Nyilván, amíg nincs meg, hogy ki fogja megoldani a problémát (a személy), akkor nincs folyamatban az ügy. Nem feltétlen a készenlétes fogja megoldani. Addig az ügyfél egy "Regisztrált" státuszt lát. Majd ha kiosztottam (vagy a megfelelő témafelelős magához nem veszi), kapott egy felelőst, akkor kerül Folyamatban státuszba.

Egyébként az, hogy 24 óránk van erre, nem jelenti azt, hogy ne kezdenénk vele bármi is előtte. A valóság az, hogy szinte azonnal vagy max. órákon belül Folyamatban állapotba kerülnek a hibajegyek.

Biztosan lehetne automatizálni, a TopDesk-nek 100% van erre megoldása. De itt nem az a cél, hogy úgy csináljunk, mintha dolgoznánk vele, hanem hogy dolgozzunk is vele. Azzal egyetértek, hogy van felesleges adminisztráció a mi rendszerünkben, de nem itt látom a fő problémát.