( YleGreg | 2020. 05. 28., cs – 10:28 )

Köszönöm a szavaid, nagyon jól estek! :-)

Én ilyen fúrós-faragós vagyok. Ha valami nem elég jó amit meg tudnék venni, és nagyon kéne, akkor felszívom magam és megcsinálom.

Van néhány korábbi "így készült" képsorozatom, hátha valakinek feldobja a napját, vagy ihletet kap:

A HP Microserver tök jó, de alapban csak 4 vinyó hely van benne (az optikai egységet nem számítva), nekem meg volt egy rahedli régi vinyóm, ami még működött, csak "nem volt mibe bedugni", pedig együtt még jó pár giga plusz helyet adtak, anélkül, hogy bármi újat vettem volna. Azóta már megpukkantak, de mivel RAID-ben voltak, nem volt belőle gond, pont azt tették amit vártam. Utálok bármi használhatót kidobni. Úgyhogy lemezollót ragadtam, forrasztópákát, meg miegymást, és a többi már történelem: http://ylegreg.hu/public/microserver/index.html

De nappali szekrénysort sem találtunk jót. Még a gagyi is csak drágán volt, a bútorlapból készült egykaptafák még csúnyák is, ha pedig rendes fából szerettem volna, akkor közel fél milla. Radásul pocsékolta a helyet mind, márpedig erre háklis vagyok, mert kicsi a lakás. Egy csomó kész bútor fiókja olyan, hogy a fiók vég és a fal között 5-15 centi rés van. Miért? Csak. Esetleg mert vicces, ha valami beesik oda. Nálam az ilyen pazarlás nem megengedett. Úgyhogy elővettem a centit, lemértem a könyveim magasságát (komolyan ezzel kezdtem!) meg a TV-t körbe, ezek voltak a required kiinduló méretek. Aztán a szoba magasságát, a tervezett szélességet, és értelemszerűen egy szabványos kerek számra igazítottam. Aztán megrendeltem a faanyagot, tömör 18 vastag borovi fenyő, és elővettem a szerszámokat. Két hónapig olyan finom fenyő illat volt a lakásban, hogy az csuda! Így állt össze, a felül elkeskenyedés a kis nappali légterét érzetre nagyobbá varázsolja: http://ylegreg.hu/public/furniture/index.html

Most az elmúlt hónapokban a két óvodásom mozgásigényét kellett kiszolgálni, hogy inkább a kertben rohangáljanak és egymást tépjék, ne pedig a mi idegeinket cincálják szét, mert a feleségemmel mindketten itthonról dolgozunk. Ezért aztán a kertben elfekvő raklapokból, meg mindenféle kallódó deszkákból és pallókból, meg a közeli tüzépről vállon elhozott 3x5 -ös cseréplécekből készült nekik egy vár. Mostanra már a végén tartok, bár a titkos alagút még hátra van, ami természetesen a várbörtönből indul (aminek rácsos ablaka van a túloldalon), mert ehhez még a fekete műanyag hullámpalát rá kell apllikálnom néhány szál fára, hogy rendes alagút legyen belőle. A fal eleme kampókon van, így egy mozdulattal leemelhető, ez fontos, mert ha baleset történik, akkor be kell tudni jutni a kölyökhöz, és ki kell tudni emelni anélkül hogy a szűk ajtó problémát jelentsen. A lámpások LED -el működnek, mert a fa vár + gyerek + gyertya nem jó párosítás. Ilyen volt, ilyen lett:

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=4322020_04_19.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=3182020_05_28.jpg

 

A táskaszámítógép project viszont még várat magára, mert még működik a nagy notim, szóval most még csak a pénzt gyűjtöm egy képzeletbeli borítékba, hogy legyen miből kicsengetni egy jó erős proci árát, nameg minden másét ami kelleni fog hozzá. :-)