( Raynes | 2020. 05. 27., sze – 18:55 )

Ne Intelhez mérd, pont ez az, hogy AMD-hez kell mérni. Ott nem 30% növekedés jön ki. Nagyon helyes, hogy Torvalds upgrade-elt, nem is értem, hogy miért várt vele ennyit. Már jó 1-2 éve megléphette volna. Ezeket a sok magos, sok szálas, sok cache-es Ryzeneket szinte neki találták ki, ilyen nagyobb kódok kipörgetésére. Ezért nem kell az adott márka fanboyának lenni.

Azt se felejtsd el, hogy a procik nem 10× annyiba kerülnek, anno egy P3, P4, korai genes i5 is, amihez most méregetsz, nagyon drága volt. Ez a technológia sajátja, hogy a legjobb hardverek eleinte prémiumként jönnek ki, prémium áron.

Sőt, régen még drágábbak is voltak a hardverek, mert épp úgy 250-2000 dollárt kóstált, 1000-2000 dollár között a csúcs CPU-k, de akkor egy USD többet ért, mint ma!

A Linux kernel meg ilyen. Monolitikus, sok millió kódsor, nagy komplexitás. Még így is gyorsabban fut, mint a Windows kernelek, azoknak látnád a forráskódját, be is fosnál, szó szerint. Természetesen átlag disztróban nem fordítanak mindent bele a kernelbe, meg egy csomó minden modulokba is ki van szervezve, és nem tölti be, ha nincs hozzá hardver.