( Nyosigomboc | 2020. 05. 26., k – 11:37 )

A spectre/meltdown egy teljesen uj tamadasi fajta volt, arra senki nem volt felkeszulve, nem veletlen, hogy meg teljesen mas architekturak is erintettek voltak. A VW ezzel szemben tudatosan csalt.

Nagyobb cegeknel az a gyakorlat, hogy adott idonkent lecserelik a gepeket, hogy a geppark tobbe-kevesbe egyseges legyen. Egy fejleszto berehez, meg az irodaberlethez kepest ez egy elegge elenyeszo osszeg, es a produktivitason bejon. Szoval le fogjak cserelni. Ami ezt jobban kivaltana, az az lenne, ha a BYOD jobban elterjedne a gepekhez erto emberekkel egyutt (igy nem az IT sziv azzal, ha 100 ember 100 kulonbozo vasat hasznal), esetleg ceges tamogatassal (en is igy vettem btw). A home office elterjedesevel egyutt realis eselyt latok ra jelenleg.

Egyebkent pont a nyilt forrasu programoknal jellemzo kevesbe, hogy ne legyen ido dolgokra (ld. a Debian "elkeszul amikor elkeszul" hozzaallasa), raadasul barki belenezhet, a kodminoseg szerintem jobb, mint a zart oldalon. Ami a masik iranyba billenti a merleget, az az, hogy fejleszteni jobb buli, mint tesztelni, igy aki onkenteskedik, inkabb koddal szall be, a bugok meg nem derulnek ki. Bloatosodas kevesbe jellemzo szerintem, maximum azt tudom elkepzelni, hogy valaki - azert, hogy jobban megismerjen valami uj keretrendszert - osszedob benne egy uj programot, es ha ez a keretrendszer bloat, akkor az eredmeny is az lesz.