( trey | 2020. 05. 25., h - 08:42 )

EU-ügyészség

:D

Ez a gumicsont/sóhivatal működik már? A legutóbbi infóm az volt róla, hogy a frissen megválasztott, korrupciógyanúba keveredett román vezetője elkezdett sírni, hogy nincs elég kerete, nincs elég büdzséje.

Csődöt mondhat az uniós csodafegyver, Magyarország kacaghat a márkába

A román Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) élén hírnevet szervezett Laura Codruta Kövesit októberben nevezték ki európai főügyésznek, hogy vezényelje le az Európai Ügyészség megalakítását, majd folytassa annak irányításával az uniós pénzügyi érdekeket sértő csalás, korrupciós és pénzmosási ügyekben, illetve büntetőeljárást indítson az elkövetőkkel szemben. A szakembert csütörtökön hallgatta meg az Európai Parlament két szakbizottsága, és Kövesinek már panaszkodnia kellett.

Szigorúbban fellépnének az uniós támogatásokkal csalókkal szemben

"Csak azért akarunk Európai Ügyészséget, hogy elmondhassuk, van ilyen intézmény, vagy azt akarjuk, hogy hatékonyan működjön?" - idézi az Indexen az Eurológus a kifakadását. Ugyanis arra panaszkodott a főügyész, hogy a novemberben munkába álló szervezetnek 2000 üggyel kell majd azonnal foglalkoznia, évente pedig további 3000 ügy érkezhetne hozzá, de egyelőre se elég munkaerő, se elég forrás nem áll ehhez rendelkezésre.