( carlcolt | 2020. 05. 23., szo - 08:03 )

Szerkesztve: 2020. 05. 23., szo - 08:05

Válasz willy üzenetére

Inkabb nektek gyakori tevedesetek, hogy keveritek a ket generacioval ezelotti liberalisok lepeseit es harcait a maiakkal. Ahogy az elso es masodik hullamos feministanak is joval surubben volt igaza a harmadik hullamosnal.

Ma egy atlagos konzervativ (szavazo, nem feltetlen politikus) jobban vedi a ket generacioval ezelotti liberalisok altal kivivott szabadsagjogokat, mint egy atlagos mai liberalis.

Neveben a japan tobb evtizede osszesen egy pici megszakitassal futo kormany is "liberal democrat" - csak az ottani altalanos lakossagi hozzaallashoz kepest meg a normalitas utja az eggyel liberalisabb megkozelites. Europaban viszont epp az a bajuk a turboultraliberalisoknak, hogy a sima ultraliberalisok nem eleg liberalisok.

(Egyebkent barhova tartozol szegyellned kell magad valamiert. Konzervativkent az abortuszellenesek miatt. Liberaliskent a "72 genderesek" es a "nyilvanvaloan bunozoket jogaikban segitok" miatt. Baloldalikent a privatizaciok es az eroszakos vagyonszetosztasok miatt. Feministakent hamis vadak batoritoi miatt. Minden, ami *izmus-ra vegzodik, annak a neveben lehet szemetsegeket csinalni, a liberalizmus is kezdi ezt bebizonyitani, csak kicsit kesobb kezdte, mint a tobbi.)