( uid_21365 | 2020. 05. 22., p – 16:23 )

Különböző okokból amiket itt tl;dr volna megemlítenem, tegnap sok órán át a saját laptopom nélkül kellett elviselnem az időt, de úgy hogy munkám nem is volt, rendelkezésemre állt azonban egy másik számítógép. Azon is Linux futott, de Firefoxszal (én palemoont használok) és nem volt rajta reklámblokkoló.

Unalmamban internetezni kezdtem, de kizárólag a megszokott híroldalakat böngésztem. Nos, a különbség MELLBEVÁGÓ volt!

Az a rengeteg izgő-mozgó SZAR, a felbukkanó popup-ok, a képernyő felét sőt többet is kitakaró rengeteg figyelemelterelő SZEMÉT...

Iszonyatos, na!

Semmiben se hasonlított ahhoz a letisztult képhez amit ugyanezen oldalak a reklámblokkoló használata mellett mutattak - holott, én még azzal az eredménnyel se voltam elégedett. Korábban. Most már tudom értékelni az eredményt...

A modern internet elég közel van a használhatatlan szinthez, efféle kiegészítők (reklámblokkolók) nélkül.

Nem volna kifogásom a szolid szöveges reklámok ellen, ha:

—Nem foglalnának el együtt többet mint az oldal negyedét. (maximum).

—NE VILLOGJANAK, NE MOZOGJANAK, NE UGRÁLJANAK, NE CSERÉLŐDJENEK 10 MÁSODPERCENKÉNT!

—Semmiféle kép ne legyen, CSAK SZÖVEG! (a sávszélességet se pazarolná úgy akkor...)

Ha ez így lenne, azt mondom oké, elvégre kell a bevétel a tartalomelőállítóknak is. Így azonban önvédelemből igenis blokkolok amit csak lehet. Ami oldalt meg totál lehetetlen megnéznem emiatt, azt leszarom, nem nézem meg.

Nem is értem amúgy, mit gondolnak ezek. Komolyan azt hiszik, majd kattintok egy olyan reklámra, ami IDEGESÍT?! Még akkor se ha amúgy valóban vonzó lenne az jánlata. Mert CSAKAZÉRTSE! Engem ne bosszantsanak efféle agresszív módszerekkel!

Szolid szöveges reklámra volt már hogy rákattintottam. Elismerem, nem gyakran, sőt nagyon ritkán. De volt rá példa azért, többször is. Efféle zavaró ugráló szemetekre azonban sosem.