( SzBlackY | 2020. 05. 21., cs – 20:00 )

Ez papíron jó hangzik, a gond az, hogy ha olyan szabályozás kell, ami mindenkire érvényes kell, hogy legyen (a GDPR jó példa: ha eltötymörgi az EU és azt mondta, hogy há javasoljuk a tagállamoknak, hogy, akkor rövid úton ketté szakadt volna az EU az adatvédelem szerint, az adatközpontokat meg mindenki költöztetné azokba az államokba, ahol enyhébb az adatvédelmi törvény), azt olyan testületnek kell megszavazni, ami 600 millió embert képvisel; egyébként vagy nem születnének ilyen szabályozások, vagy mindenhol (jogosan) az a kritika érné őket, hogy dehátegykisebbségszavaztamegakiresenkinemszavazott.

Akit parszazezer ember szavaz meg, az normalis, hogy meg jobban beleszolhat az eletembe, mert mi egy kozosseg vagyunk, es ha nagyon nem tetszik amit mond, kozepes mennyisegu energiat belefektetve akar talalkozhatok is vele.

Amivel sokra nem mész (különösen igaz ez pl. itthon, ahol a szokásosnál is jobban megy a párthoz tartozás szerinti szavazás, de azt elismerem, ez máshol is probléma [pl. Boris papa is bosszút állt a 21 ellene szavazón]), mert sok esetben az egyéni választókörből beszavazott "képviselő" is a saját körzete és választói igényeit/érdekeit alárendeli a párténak (már itt is említettem, hogy az egyéniből bejutott "képviselőnk" annyira takonygerincű, hogy nem hogy a város, de a teljes régió fejlődését elősegítő beruházásról szóló szavazásra nem ment be... egyértelmű volt, hogy a kormány le fogja szavazni, úgyhogy már csak illemből be kellett volna mennie, és igennel szavaznia, de nem, a párt véleménye más volt... és egy ilyennel semmit nem tudsz tenni, a jövő héten ugyanúgy ott fog ülni a parlamentben, és választói ellen fog szavazni...)

BlackY