( Swifty | 2020. 05. 20., sze - 12:47 )

Ijesztő lehet... Ugyanakkor: RO > HU vagy DE > HU vagy UK > HU... Szóval pro és kontra lehet találni példákat arra, hogy kinek, hol rosszabb.

A 7-es cikkelyt csak azért említettem, mert szerintem az EU sem tud/akar nagyon az ország szuverenitásába beleszólni. Igaz, hogy pont azt kellene tenniük, hogy ha úgy látják, hogy a demokratikus jogok sérülnek az országban, akkor ez ellen tenniük kellene... Ezt mégsem siettetik, habár az EU 28 tagállamából csak az említett Lengyelország védte meg az országot. Azért ennek is van politikai üzenete.

És az is igaz, hogy nem fogják csak úgy kitenni az országot. Ez le van írva a szerződésben. És igazából azt is el kellett olvasnia valakinek akkor amikor csatlakoztunk... Biztos nem kisbetűvel van írva... :)

A Brexit nagyon nem egyértelmű döntés eredménye. Ha jól emlékszem csak 1-2% különbség volt a szavazatok aránya között... A kilépés menete is pontosan szabályozva van a szerződésben. Pont azért, hogy minden országnak világos legyen, hogy mit jelent belépni és kilépni. El fog még tartani az egész procedúra egy ideig, de ettől még szabályosan kell végrehajtani.

Nukleáris fegyverrel fenyegetni nagyon illetlen, és akkor még finoman fogalmaztam. Különben is, azt gondolod, hogy ha bevetnének egy ilyen fegyvert az EU-val szemben, akkor azt ők minden hatás nélkül túlélnék??? :) Biztos hogy nem.

Az angoloknak nagy valószínűséggel jelentős problémáik lesznek azzal hogy kilépnek az EU-ból. Szerintem ezt figyeli a mostani magyar kormány is.

Tranzitzóna: Bocs, de jól értem, hogy szerinted a zónába kerülő embereknek nincsenek jogaik? Vagy hogy egyik ember többet ér a másiknál?

Én nem osztom a véleményed, hogy jobb lenne az országnak az EU-n kívül. De természetesen ez a demokrácia, mindenki elmondhatja, ütköztetheti a véleményét.