( locsemege | 2020. 05. 19., k - 21:35 )

Az mondjuk ijesztő, hogy HU > FR. Bár nyilván ez egy differenciális mennyiség, nem arról szól, hogy mennyi idegen él az adott országban, pláne nem azokról, akik már ott születtek bevándorló felmenőkkel.

A 7-es cikkelyt csak azért nem alkalmazzák, mert Magyarország és Lengyelország bevédte egymást, de a politikai üzenete is rossz lenne. A lakosság többsége jelenleg EU-párti, így a kormány nem mehet ebbe az irányba. Mivel annyira talán nem is bánná, ha kitennék a szűrünket, bátran elmehetnek a falig. Az EU nem fog kitenni senkit, mert még azt sem engedi, aki menni akart. Milyen Brexit az, ahol fizetik még az EU-nak a „tagsági” díjakat, kötelezettségszegési eljárásokat indíthatnak? UK helyében magasról tennék az egészre, pláne úgy, hogy UK-nek van nukleáris fegyvere is, aligha fog az EU zsörtölődésen túl bármit tenni. Olyan a helyzet kicsit, mintha felmondanál a munkahelyeden, majd beszólna a felmondási időd alatt a főnököd, s megkérdeznéd tőle, hogy akkor most felmond-e neked. :)

Ettől függetlenül kóstolgat az EU folyamatosan, most például ezzel a tranzitzónás történettel. Véleményem szerint nem kell foglalkozni vele, ha kirúgnak, azzal csak nyerünk. De nem fognak, mert úgy van megkomponálva a történet, mintha a felvételért meg a bennmaradásért kellene küzdeni, holott kimaradni nem lehet. Ukrajnában ezért vér folyt, ne feledjük!