( sza2king | 2020. 05. 03., v – 11:07 )

A Wacom tenyleg nev a piacon, kerdes, hogy meg akarod-e fizetni.

En egy ilyet vettem kb. egy honapja: Huion Inspiroy H610PRO v2 48USD-ert (Aliexpress). Ez kb. fele a Wacom Intuos tablanak (vagy meg kevesebb). Tudasban kb. hasonoloak, a Huion felulete nem nagyon sokkal, de mar erezhetoen nagyobb.

Wacomot nem hasznaltam, kezbe sem fogtam, tehat csak review-k alapjan probaltam kideriteni mit valasszak. A Huion kidolgozasa nekem teljesen megfelel, a toll erzekenysege is tok jo, dontest is tud elvileg (magam nem ertek hozza, nem tudom mi szamit dontesnek, de GIMP-ben, Kritaban ha valami "lapos" hegyu eszkoz van kivalasztva (mint a kihuzofilcek) akkor a toll allasatol fugg, hogy milyen iranyban vastag a vonal amit huz - jo, ezt nem biztos, hogy ertelmesen leirtam). Jo dolog, hogy a tollat nem kell tolteni, a tablabol jon a delej. Hatrany, hogy USB kabellel csatlakozik, igy a gep kozeleben kell lennie a tablanak. A reszponzivitasa erzesre jo - bar ez szubjektiv.

Windows alatt azonnal mukodott, bar allitolag a sajat driveret celszeru feltenni. Linux alatt a Digimend driver kell hozza, Debianban (egy 9-essel meg egy 10-essel neztem) en nem talaltam, innen toltottem le es telepitettem fel.

Nalunk is a gyermek szamara lett vasarolva, szereti, hamar megtanulta hasznalni. De azert legtobbszor hagyomanyos modon engedjuk, hogy rajzoljon, fessen, ez egyelore inkabb kiegeszito.

Szerintem mielott dontesz arrol, hogy mit valasztasz, nezz meg par review-t, vannak oldalak ahol pont a Huion H610-et hasonlitjak a Wacom Intuos-szal. En most ugy erzem, jo dontes volt - but your mileage may vary.