( bthomyka | 2020. 04. 10., p - 18:16 )

"Nem érdekel, hol és mennyit lopnak a poltikusok"
ahogy az ország nagy hányadát sem :(

"hogy "csak egy munkalehetőség" van, nem rengeteg lehetőség van"
arról pofáztam, hogy a kormányunk majd átirányítja a hiány felé a népeket (pl kapálás, vasúti talpfa lerakása bp-beograd), más meg nem biztos hogy lesz, főleg amikor egyik cég mindenkit kirúgott, egy másik csak a felét, egy harmadik meg még nem döntötte el. maga gulyásficsúr nyilatkozta, hogy százezres munkanélküliséggel számolnak, csak azt nem tudják, hány százezres lesz :/

"Képzettséget szerezni" -> Parragh: van egy felnőttoktatási intézményünk, ami több-kevesebb sikerrel de működik >> hónapokba telik a képzés, persze fizu nélkül. ettől egyszerűbb a gazdaságot újraindítani, hogy legalább nagyrésze visszamehessen a korábbi munkahelyére, ahol meg még tudja is, mit kell csinálnia... hihetetlen, de egyszerűbb és gyorsabb.

"kockáztatni, nyolc órán felül teljesíteni" -> kockáztattam eleget, 2008 után szoptam is egy nagyot, többet nem szeretnék, azóta ennek érdekében meg is tettem minden tőlem telhetőt. de válságot helyrerakni még nem tudok, pont egy ilyen jellegű képzésre várok két napja. 8 órán felül meg teljesítettem több munkahelyemen, ahol és amikor a feladat megkívánta. volt olyan hogy szóra se méltatták, volt olyan ahol meg díjazták.

"miért én aprítom a fát alpintechnikával"
az idén kétszer szerettem volna ilyen embert felbérelni. egy fához, meg egy antennarúdhoz a tetőn. én fel nem megyek, mert fosok a magasban. ezért inkább fizettem volna. már ecseteltem, hogy az ilyen irányú terveimenk lőttek az idénre.

"Te mit csináltál az unatkozáson kívül?" -> senkinek semmi köze hozzá. legyen annyi elég, hogy nem a cerkát hegyeztem.

"A kényszerszabadság még nem tette be zabszemet a seggedbe?"
dehogynem. látszik a hangulaton, úgy gondolom.

"Vagy várod mentőkötelet?"
ha a gazdaság elindulását mentőövnek lehet tekinteni, akkor igen. ha a segélyekre gondoltál, akkor nem, nem azt várom (bár már említettem, hogy nekem kurvára mindegy, ki fizeti a napjaimat, csak valaki fizesse azok közül, akik miatt idáig jutottunk, aztán felőlem szabadságon lehetek akár 20 évig is, mit baszok én rá).

az utolsó "baszogatós" összegzésedhez: ha már téged sikerült kibillenteni az egyensúlyodból, akkor pont eleget tettem :>

nagyon örülök, hogy neked bejött az élet, de nem vagyunk egyformák, nem lehetünk egyforma helyzetben sem. szóval ami neked megadatott, az nem biztos, hogy másnak is megadatik, és vica-versa.